Zweethut

De zweethutceremonie is een krachtig zuiveringsritueel. Jezelf reinigen door te zweten is zo oud als de mensheid zelf. Een zweethutceremonie reinigt op de vier niveau’s: mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek.


In een lage hut gebouwd van wilgentakken, overdekt met dekens, worden we uitgenodigd om stil te staan bij onszelf, ons hart te openen en ons opnieuw bewust te worden van onze verbondenheid met alles wat is.


De zweethutceremonie begint met een steenritueel aan de vuurplaats. Elke steen wordt één voor één met een intentie in de vuurkuil gelegd, het vuur wordt opgebouwd en daarna aangestoken. De vuurman /vrouw voedt het vuur en waakt over het vuur gedurende de hele ceremonie.

Samen met het aankleden van de hut, de warmte van het vuur en het gloeien van de stenen bereiden we ons voor om de hut binnen te gaan. We worden wakker in een diepere staat van bewustzijn.


Als de stenen roodgloeiend zijn, worden we uitgenodigd om de zweethut in te gaan. Samen met de andere deelnemers  worden we verwelkomd in de donkerte van de schoot van Moeder Aarde. In de warmte van de stoom, die ontstaat door water op de gloeiende stenen te gieten, krijgen we de kans om de buitenste lagen van ons ego te laten smelten en wakker te worden en ons te verbinden met de diepere lagen van onze ziel. Er ontstaat een heilige ruimte waar elk gevoel van tijd verdwijnt. en gedurende vier ronden, één voor elke windrichting , met elk zijn eigen thematiek kunnen we het contact met onze oorsprong herstellen  en opnieuw geboren worden


De gezamenlijke maaltijd na de hut is een wezenlijk onderdeel van de ceremonie.ZweethutceremonieOns bevrijden van oude gewoonten die ons belemmeren in onze groei.

Ons verbinden met onze innerlijke wijsheid.

Ons hart openen en danken.

Antwoorden vinden vanuit het contact met onze ziel.

Onze intenties leven.

Herboren worden in een ruimer bewustzijn.momenteel geen planning


info voor deelname . . .

contacteer

email: pieter@levenswiel.be

Praktische informatie


Eten en drinken:


Als voorbereiding op de ceremonie raden we je aan niet teveel te eten; neem eventueel wel iets te eten mee voor overdag: gebruik van fruit is een goede voorbereiding


Zorg voor voldoende vocht; neem eventueel een drinkfles water mee; wij zorgen voor thee gedurende de dag.


Het is aan te raden om 24 uur voordat je de zweethut in wilt gaan, geen alcohol te gebruiken.


Potluck:


Na afloop van de zweethut wordt er een gezamenlijke maaltijd gebruikt; we willen iedereen uitnodigen om iets mee te brengen om te delen voor deze gezamenlijke maaltijd (bij voorkeur biologisch en vegetarisch); als ieder voor zichzelf en voor 1 andere persoon meebrengt is er samen ruim voldoende.

Wat heb je nodig:


Oude warme (regen)kledij, laarzen of waterdichte schoenen afhankelijk van het weer

Badjas, badslippers, 2 grote handdoeken

Een flesje water

Eventueel een krachtvoorwerp of foto om op het altaar te leggen


Diegenen die liever niet naakt de hut ingaan, kunnen eventueel lichte kledij voor in de zweethut (sjaal,short…) meebrengen.


Gezondheid: het betreden van de zweethut gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. Bij twijfel over je lichamelijke conditie is het goed dit te bespreken of mogelijks je arts te consulteren.


Vrouwen in de maantijd (menstruatie) mogen deelnemen aan de ceremonie en nemen dan een bijzondere plaats in.


Deelnemers: voor iedereenAanvang: 10u30, einde voorzien tussen 18 en 20 uur.Plaats: (adres na inschrijving, O-L-V Lombeek)


Bijdrage: kostendelend voor de organisatie van de hut (40 euro)
, waarvan een gedeelte bestemd voor een project.

                 Indien je oude dekens hebt worden die in dankbaarheid ontvangen. 


Inschrijving:

                 Enkel via mail: pieter.de.coninck1@icloud.com

                 Bij vragen, neem vrijblijvend telefonisch contact op het nummer 0477 / 53.77.27


Begeleiding: Pieter De Coninck