Zweethut

De zweethutceremonie is een krachtig zuiveringsritueel. Jezelf reinigen door te zweten is zo oud als de mensheid zelf. Een zweethutceremonie reinigt op de vier niveau’s: mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek.In een lage hut gebouwd van wilgentakken, overdekt met dekens, worden we uitgenodigd om stil te staan bij onszelf, ons hart te openen en ons opnieuw bewust te worden van onze verbondenheid met alles wat is.


De zweethutceremonie begint met een steenritueel aan de vuurplaats. Elke steen wordt één voor één met een intentie in de vuurkuil gelegd, het vuur wordt opgebouwd en daarna aangestoken. De vuurman /vrouw voedt het vuur en waakt over het vuur gedurende de hele ceremonie.


Samen met het aankleden van de hut, de warmte van het vuur en het gloeien van de stenen bereiden we ons voor om de hut binnen te gaan. We worden wakker in een diepere staat van bewustzijn.Als de stenen roodgloeiend zijn, worden we uitgenodigd om de zweethut in te gaan. Samen met de andere deelnemers  worden we verwelkomd in de donkerte van de schoot van Moeder Aarde. In de warmte van de stoom, die ontstaat door water op de gloeiende stenen te gieten, krijgen we de kans om de buitenste lagen van ons ego te laten smelten en wakker te worden en ons te verbinden met de diepere lagen van onze ziel. Er ontstaat een heilige ruimte waar elk gevoel van tijd verdwijnt. en gedurende vier ronden, één voor elke windrichting , met elk zijn eigen thematiek kunnen we het contact met onze oorsprong herstellen  en opnieuw geboren wordenDe gezamenlijke maaltijd na de hut is een wezenlijk onderdeel van de ceremonie.
ZweethutceremonieOns bevrijden van oude gewoonten die ons belemmeren in onze groei.


Ons verbinden met onze innerlijke wijsheid.


Ons hart openen en danken.


Antwoorden vinden vanuit het contact met onze ziel.


Onze intenties leven.


Herboren worden in een ruimer bewustzijn.volgende zweethut


zondag 11 november 2018info voor deelname . . .

contacteer

email: pieter.de.coninck1@icloud.com